Skip to main content

Viskotter met netten in de schroef

Datum: vrijdag 22 mei 2015 | Sectie: Breskens

Een viskotter uit Breskens is vrijdagnacht in problemen gekomen op de Westerschelde. De reddingboot van Breskens werd opgeroepen voor assistentie.

Een Breskense viskotter is vrijdagnacht aan het vissen nabij het ankergebied Wielingen-Noord. Door nog onbekende oorzaak komt haar net in de schroef, waardoor de kotter stuurloos wordt.

Er wordt hulp in geroepen van een collega visser die de kotter op sleep neemt tot voor de haven van Breskens. Door het opkomende getij zit er een sterke stroming voor het havenhoofd, waardoor het binnenslepen van de kotter onbegonnen werk is. Via de Kustwacht wordt de reddingboot gealarmeerd om assistentie te bieden.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en ziet bij het verlaten van de haven de kotters tegemoet komen. Net voor de haven wordt de kotter langszij genomen. De reddingboot vaart samen met de kotter de haven binnen, waar we haar even later veilig afmeren bij de visafslag.

De bemanning van de reddingboot wordt bedankt voor de assistentie en gaat retour station.

Tijdstip alarm: 4:17 uur
Wind: Zuid-West 3 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Foto's: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.