Skip to main content

Windsurfer tussen de zeeschepen

Datum: dinsdag 31 juli 2018 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is dinsdagochtend uitgevaren voor een windsurfer in problemen in het vaarwater Wielingen. De windsurfer kon gelukkig zelf terug op zijn plank komen en veilig het strand van Groede bereiken.

De bemanning van een zeiljacht ziet dat een windsurfer in de problemen is voor Groede. Hij drijft met zijn plank in het hoofdvaarwater van de Westerscheldemonding en kan niet terug komen. Ze schakelen snel hulp in.

De Nederlandsde Kustwacht alarmeert de reddingbootbemanning van Breskens. Deze varen snel uit met reddingboot Zeemanshoop richting de surfer.

Nog voordat de reddingboot ter plaatse is, komt het verlossende bericht dat het de surfer gelukt is om terug op zijn plank te komen en onderweg is naar het strand.

Op het strand van Groede wordt de man aangesproken door de mensen van de strandwacht. Wanneer blijkt dat alles in orde is, zet reddingboot Zeemanshoop terug koers naar Breskens.

Tijdstip alarm: 11:21 uur
Wind: West 6 Bft.
Zicht: Goed (12 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.