Windsurfer tussen de zeeschepen

31 juli 2018

De reddingboot van Breskens is dinsdagochtend uitgevaren voor een windsurfer in problemen in het vaarwater Wielingen. De windsurfer kon gelukkig zelf terug op zijn plank komen en veilig het strand van Groede bereiken.

De bemanning van een zeiljacht ziet dat een windsurfer in de problemen is voor Groede. Hij drijft met zijn plank in het hoofdvaarwater van de Westerscheldemonding en kan niet terug komen. Ze schakelen snel hulp in.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De Nederlandsde Kustwacht alarmeert de reddingbootbemanning van Breskens. Deze varen snel uit met reddingboot Zeemanshoop richting de surfer.

Nog voordat de reddingboot ter plaatse is, komt het verlossende bericht dat het de surfer gelukt is om terug op zijn plank te komen en onderweg is naar het strand.

Op het strand van Groede wordt de man aangesproken door de mensen van de strandwacht. Wanneer blijkt dat alles in orde is, zet reddingboot Zeemanshoop terug koers naar Breskens.

Tijdstip alarm: 11:21 uur
Wind: West 6 Bft.
Zicht: Goed (12 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij