Skip to main content

Surfer in problemen bij wateruitlaat kerncentrale

Datum: maandag 30 juli 2018 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is maandagnamiddag met spoed uitgerukt voor een surfer in problemen. Eenmaal ter plaatse kon de surfer gelukkig op eigen kracht toch de kant bereiken, waardoor verdere assistentie niet nodig was.

Rond 17u komt er bij de Nederlandse Kustwacht een verontrustend telefoontje binnen. Een vrouw meldt dat een surfer afdrijft nabij de wateruitlaat van de kerncentrale Borssele en niet zelfstandig terug kan komen. De surfer drijft steeds verder af richting het hoofdvaarwater van de Westerschelde.

De Kustwacht alarmeert de Breskense reddingbootbemanning. Deze zijn binnen 5 minuten onderweg met reddingboot Zeemanshoop en zetten koers naar de kerncentrale.

Onderweg worden meer gegevens verkregen van de Kustwacht en wordt contact opgenomen met de meldster. Zij geeft aan dat ze surfer weer in beeld heeft nabij de wateruitlaat.

Wanneer de reddingboot ter plaaste is, komt via de meldster het verlossende bericht dat de surfer, inclusief materiaal, de kant heeft bereikt. Hij is verder in orde.

De reddingboot wordt bedankt voor de snelle interventie en kan retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 17:04 uur
Wind: Zuid 4 Bft.
Zicht: Goed (21 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.