Surfer in problemen bij wateruitlaat kerncentrale

30 juli 2018

Reddingboot Zeemanshoop is maandagnamiddag met spoed uitgerukt voor een surfer in problemen. Eenmaal ter plaatse kon de surfer gelukkig op eigen kracht toch de kant bereiken, waardoor verdere assistentie niet nodig was.

Rond 17u komt er bij de Nederlandse Kustwacht een verontrustend telefoontje binnen. Een vrouw meldt dat een surfer afdrijft nabij de wateruitlaat van de kerncentrale Borssele en niet zelfstandig terug kan komen. De surfer drijft steeds verder af richting het hoofdvaarwater van de Westerschelde.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De Kustwacht alarmeert de Breskense reddingbootbemanning. Deze zijn binnen 5 minuten onderweg met reddingboot Zeemanshoop en zetten koers naar de kerncentrale.

Onderweg worden meer gegevens verkregen van de Kustwacht en wordt contact opgenomen met de meldster. Zij geeft aan dat ze surfer weer in beeld heeft nabij de wateruitlaat.

Wanneer de reddingboot ter plaaste is, komt via de meldster het verlossende bericht dat de surfer, inclusief materiaal, de kant heeft bereikt. Hij is verder in orde.

De reddingboot wordt bedankt voor de snelle interventie en kan retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 17:04 uur
Wind: Zuid 4 Bft.
Zicht: Goed (21 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij