Skip to main content

Twee keer uitgevaren voor motorproblemen

Datum: donderdag 06 augustus 2020 | Sectie: Breskens

Donderdag is de Zeemanshoop van station Breskens twee keer uitgevaren voor boten met motorproblemen. Beide boten zijn veilig naar de haven gesleept en afgemeerd.

Donderdagmiddag zijn een paar vissers uit Breskens met hun visboot ter hoogte van het windmolenpark van Borsele als ze constateren dat er een probleem is met de brandstoftoevoer. Ze besluiten om contact op te nemen met de Nederlandse Kustwacht voor assistentie die vervolgens eerst reddingboot Uly van station Westkapelle alarmeert. Zij nemen de visboot mee op sleep en afgesproken wordt dat de Zeemanshoop later gealarmeerd wordt om de sleep over te nemen  voor het resterende stuk naar Breskens.

Rond 14.30 gaan de piepers van de bemanning en zetten koers richting de Uly. Ter hoogte van het gebied de Geul van de Walvisstaart wordt de sleep overgenomen en wordt weer koerst terug naar Breskens gezet. In de haven zelf wordt de visboot onder begeleiding van de havenmeester teruggevaren naar hun eigen ligplek.

Om 18.31 gaan de piepers weer. Er blijkt een visboot met motorstoring nabij de boei "Het Veer" te liggen. De Zeemanshoop zet koers naar de boei en zetten een bemanningslid over voor het maken van de sleepverbinding. Ook deze visboot wordt veilig afgemeerd aan het bunkerstation van de jachthaven in Breskens.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.