Terugreis blijkt een brug te ver

8 oktober 2017

Een Belgisch zeiljacht op retour vanaf de Antwerp Race was zondagmiddag genoodzaakt om de KNRM in te schakelen. Reddingboot Zeemanshoop bracht het jacht veilig naar Breskens.

Een 50-voet zeiljacht heeft zaterdag meegedaan aan de jaarlijkse Antwerp Race. Op deze zondag maken ze de terugreis vanaf Antwerpen naar de thuishaven Zeebrugge.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het jacht heeft te kampen met motorstoring, maar de zeilers vermoeden dat ze zeilend de thuishaven wel kunnen bereiken. Er is reeds contact geweest met onze Belgische collega’s van de VBZR voor assistentie.

Echter, net voorbij Breskens valt de wind grotendeels weg en liggen ze stuurloos nabij de vuurtoren. Er zit dus niet ander op dan hulp in te roepen via de Nederlandse Kustwacht.

De reddingbootbemanning van Breskens wordt gealarmeerd en deze zijn 15 minuten na alarm ter plaatse bij de onfortuinlijke zeilers.

Het zeiljacht wordt op sleeptouw genomen en even later veilig afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Tijdstip alarm: 16:54 uur
Wind: Noord-West 2 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij