Skip to main content

Succesvolle evacuatieoefening Westerschelde Ferry

Datum: zaterdag 23 september 2017 | Sectie: Breskens

KNRM Breskens heeft in samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland, het Schelde Coördinatie Centrum, Westerschelde Ferry en overige hulpdiensten een evacuatieoefening gehouden met de veerboot. In totaal konden succesvol 79 personen geëvacueerd en veilig afgeleverd worden in Vlissingen.

De veerboot Prins Willem-Alexander vertrok zaterdagochtend om iets over negen uur uit de Buitenhaven van Vlissingen met 75 passagiers aan boord. Rond half 10 werd gesimuleerd dat de veerboot water maakte en werd gemeld aan de passagiers dat ze met reddingsvest het schip moesten verlaten.

De veerboot riep via het Schelde Coördinatie Centrum hulp in. Terwijl de passagiers de evacuatie begonnen richting de inmiddels uitgeklapte vlotten, werd door de meldkamer de reddingboot van Breskens gealarmeerd.

Reddingboot Zeemanshoop voer snel uit en was al ter plaatse toen de evacuatie van de passagiers nog gaande was. De reddingboot werd langs het grote vlot gemanoeuvreerd en twee opstappers gingen op de vlotten om de passagiers te assisteren.

De evacuatie vanaf de vlotten naar de reddingboot verliep zeer vlot. Na zo’n 10 minuten kon de reddingboot met alle 75 passagiers en 4 fictieve bemanningsleden koers zetten naar de Buitenhaven van Vlissingen waar de hulpdiensten aan land de passagiers verder gingen opvangen.

Voor alle instanties was het weer een leerzame en succesvolle oefening. Het is goed om te weten dat de protocollen rondom een calamiteit met de veerboten goed in elkaar zitten.

Foto’s met dank aan KNRM Westkapelle en deelnemers oefening.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.