Station Breskens bedankt 50 jarige donateur

9 november 2019

November is de maand dat de KNRM haar donateurs bedankt. Het KNRM reddingstation in Breskens ontving deze zaterdag een donateur die al 50 jaar de KNRM steunt.

De maand november is de maand dat de KNRM officieel is opgericht. Daarom wordt er traditie getrouw deze maand aangehaald om trouwe donateurs die al vele jaren de KNRM steunen uit te nodigen bij hun lokale reddingstation.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Station Breskens ontving daarom deze zaterdag een familie die middels vele verhuizingen uiteindelijk in IJzendijke zijn neergestreken en al 50 jaar donateur is. Zij werden ontvangen met kopje koffie en uiteraard hoort daar ook een stukje gebak bij. Ondertussen werden er verhalen uitgewisseld met de bemanning. De familie zelf kwam via een bezoek op Terschelling in aanraking met de organisatie en heeft toen besloten om de KRNM te steunen.

Om de donateur te bedanken kreeg hij een officieel speldje en een boek uitgereikt door een lid van de plaatselijke commissie. Vervolgens werd de vraag gesteld of hij en zijn vrouw nog een tochtje wilden maken met de reddingboot Zeemanshoop waarop snel volmondig "ja" werd geantwoord.

Tijdens deze tocht langs de Zeeuwse kust werd er vollop uitgelegd, en soms ook gedemonstreerd, wat de Zeemanshoop (en haar bemanning) allemaal toe in staat is. Tenslotte mocht de donateur zelf ook nog een klein stukje het stuur ter hand nemen onder toeziend oog van de schipper.

Na terugkomst op het station in Breskens bedankte de familie de bemanning en andersom voor deze gezellige middag. Zij hebben beloofd om op de komende reddingbootdag op 25 april 2020 weer aanwezig te zijn.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij