Skip to main content

Kotter met net in de schroef

Datum: dinsdag 12 november 2019 | Sectie: Breskens

Dinsdagavond is reddingboot Zeemanshoop samen met de collega's uit Cadzand en Blankenberge uitgevaren voor een kotter die een van haar netten in de schroef heeft gedraaid. De reddingboot heeft de kotter vrijgehouden van de nabij gelegen zandbank.

Dinsdagavond haalt de 4 koppige bemanning van een kotter de netten op als daarbij iets fout gaat en een van de netten in de schroef draait. Als blijkt dat ze de netten niet uit de schroef kunnen krijgen roepen ze hulp in. De schipper neemt contact op met de kustwacht die daarop de reddingboot bemanningen van Cadzand en Breskens alarmeert. Tevens belt de schipper van de kotter met de VBZR uit Blankenberge met de vraag of hij zijn kotter naar Zeebrugge kan slepen.

Snel vaart reddingboot Zeemanshoop uit, als deze ter plaatse komt zet de reddingboot een opstapper over en zet een touw vast zodat voorkomen kan worden dat de kotter strand. Als ook de opgekomen vrijwilligers van Cadzand met reddingboot Winifred ter plaatse zijn en het grootste gevaar blijkt geweken kunnen deze retour station. Na 30 minuten arriveren redders van de VBZR uit Blankenberge met hun boot Sterken Dries en blijkt dat zij niets kunnen betekenen wordt de kotter overgenomen door de Multratug 29 die inmiddels ook stand-by ligt. Hierop wordt de opstapper terug aan boord genomen en gaat reddingboot Zeemanshoop retour station.

Tijdstip alarm: 21:33 uur
Wind: Zuid-West 6 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.