Sportvisboot voor de Zwingeul

9 juli 2016

De reddingboot van Breskens is zaterdagmiddag een sportvisboot met motorstoring te hulp geschoten nabij de Belgische grens. De visboot is op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd.

Reddingboot Zeemanshoop passeert tijdens haar zaterdagmiddagoefening de vuurtoren van Breskens wanneer ze wordt opgeroepen door een sportvisser.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Deze sportvisser zegt dat zijn collega voor Cadzand ligt met motorstoring en hulp nodig heeft. Via het Kustwachtcentrum laat de Breskense reddingbootbemanning alarm maken voor de reddingboot van KNRM Cadzand. In samenspraak met de Kustwacht zet ook reddingboot Zeemanshoop koers naar de visboot.

De Zeemanshoop is na zo’n 10 minuten varen ter plaatse bij de sportvisboot. Besloten wordt dat de reddingboot van Cadzand niet meer gelanceerd wordt en dat de reddingboot van Breskens de visboot op sleeptouw neemt.

Na een klein uurtje wordt de sportvisboot veilig afgemeerd in de haven van Breskens. We nemen snel de gegevens op van deze donateur, want de volgende alarmering is inmiddels binnengekomen.

Tijdstip alarm: 13:25 uur
Wind: West 4 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: Bart Goethals & KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij