Sportvisboot aan de grond

Sportvisboot aan de grond

25 juli 2022

Zaterdagochtend is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een sportvisboot die vastzat. De boot lag ten anker en was door technische problemen vastgelopen. Multraship was als eerste ter plaatse en kreeg toestemming om de sportvisboot naar de haven van Breskens te slepen.

Zaterdagochtend werd de bemanning iets na 08.00 uur opgepiept na een melding van de Kustwacht dat er een boot vastzat ten oosten van Breskens. Na het uitvaren met reddingboot Zeemanshoop bleek na contact met de RWS78 van Rijkswaterstaat dat de boot zich niet op de opgegeven positie bevond. Na overleg is besloten dat de RWS78 verder zou varen richting Terneuzen en reddingboot Zeemanshoop langs Hoofdplaat. Ook een Multra Rescue 2 van Multraship was onderweg vanaf Terneuzen om uit te kijken naar de boot.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Even later meldde RWS78 dat zij een boot zagen iets ten noorden van boei 6. Dit bleek de boot te zijn die om hulp had gevraagd. Multra Rescue 2 was als eerst ter plaatse en kreeg toestemming om haar naar Breskens te slepen. Hierop kon reddingboot Zeemanshoop retour Breskens.

 

Tijdstip alarm: 08.09 uur
Wind: Zuid-Oost 3 Bft
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij