Skip to main content

Passagier veerboot vermist

Datum: maandag 29 augustus 2016 | Sectie: Breskens

Een passagier van de veerboot Breskens-Vlissingen was maandagochtend korte tijd vermist op de Westerschelde. De man is na een zoekactie aangetroffen en in Vlissingen overgedragen aan de ambulance.

Maandagochtend gaan de piepers voor de KNRM reddingstations van Cadzand, Westkapelle en Breskens. Het blijkt dat de veerboot een passagier mist. Deze is mogelijk over boord gevallen of gesprongen.

Wanneer reddingboot Zeemanshoop vertrekt, komt het bericht dat de man gezien is door een zeeschip en hij aan boord gehaald wordt van loodstender Honte. De zoekactie wordt dan ook direct terug afgeblazen.

De Honte zet direct koers naar de Buitenhaven van Vlissingen en meldt dat de man onderkoelingsverschijnselen vertoont. Reddingboot Zeemanshoop wordt verzocht om door te varen om medische assistentie te verlenen. Aan boord van de reddingboot wordt dan ook direct de zuurstofkoffer en de onderkoelingsbrancard in gereedheid gebracht.

In de haven gaan opstappers over om assistentie te verlenen. De man maakt het op dat moment vrij goed en de ambulances zijn snel ter plaatse. Hij wordt overgebracht naar de ambulance voor transport naar het ziekenhuis.

Reddingboot Zeemanshoop neemt bemanning en spullen terug aan boord en gaat retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 7:46 uur
Wind: Noord-West 2 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.