Skip to main content

Onweer en pech zorgen voor grote problemen

Datum: zondag 05 juli 2015 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is zondagmiddag uitgevaren voor een visboot. Deze was door pech en het slechte weer in grote problemen gekomen voor Vlissingen.

Twee vissers zijn onderweg vanaf hun visstek naar hun thuishaven Vlissingen. Ineens horen ze een klap en ziens ze een grote rookwolk achter het schip. Bij controle in de machinekamer blijkt dat alle olie van de motor onderin de bilge ligt. Er zit dus niets anders op dan hulp in te roepen.

De Nederlandse Kustwacht neemt contact op met reddingboot Zeemanshoop, welke net uitvaart voor een andere alarmering. De reddingboot handelt de eerste melding af en zal daarna ter plaatse gaan.

Maar dan slaat ineens het weer om. Een zware onweersbui komt over de Westerschelde en de wind trekt aan tot kracht 6 Bft met windstoten van 7 Bft. Tevens houdt het anker van de visboot niet, zodat deze de Rede van Vlissingen opdrijft richting de zeevaart.

De reddingbootbemanning van Breskens krijgt dit door en zetten met grootste spoed koers richting Vlissingen. Eenmaal ter plaatse wordt snel een verbinding gemaakt en het ankertouw doorgesneden.

De visboot wordt op sleeptouw genomen richting de Buitenhaven van Vlissingen. In de stromende regen, met de donder en bliksem van het onweer om ons heen, kunnen we de visboot even later veilig afmeren aan de Poseidonsteiger.

In het droge stuurhuis van de reddingboot worden de gegevens opgenomen van de dankbare vissers. Hierna gaat de reddingboot retour station.

Tijdstip alarm: 14:51 uur
Wind: Noord-West 6 Bft.
Zicht: Slecht

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.