Oliebollen in de mist

31 december 2016

Reddingboot Zeemanshoop is deze middag uitgevaren om oliebollen aan boord van een chemicaliëntanker te brengen. Op deze manier kon de kapitein en bemanning toch nog aan de heerlijke Bressiaanse oliebol.

De middag van oudjaar is voor reddingstation Breskens steevast een moment om onder het genot van oliebollen, appelbeignets, erwtensoep en andere versnaperingen gezellig samen te zijn en terug te kijken op het afgelopen jaar.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Wegens werkzaamheden of andere redenen kan helaas nooit iedereen aanwezig zijn. Zo ook enkele zeevarenden die tijdens de jaarwisseling op zee zitten. Maar wat doe je dan als je jubilerende plaatsvervangend schipper met zijn tanker precies die middag de Westerschelde op vaart? Precies, even uitvaren met de reddingboot natuurlijk.

Met 30 oliebollen in een tas werd er in de dichte mist uitgevaren richting Vlissingen. Hier kwam op dat moment net de Dutch Spirit de Sardijngeul ingevaren op weg naar Antwerpen.

Nadat we via de marifoon even contact hadden met kapitein Jeroen, ging de reddingboot langszij om de oliebollen af te leveren. Een zeer leuke en welkome verrassing voor de bemanning van de Dutch Spirit.

De Dutch Spirit zette verder koers naar Antwerpen, waar ze vanavond aan de kade kunnen genieten van de Bressiaanse Oliebollen. Reddingboot Zeemanshoop ging via Breskens nog even het Vaarwater langs Hoofdplaat in, om voormaling reddingboot Carlot tegemoet te varen. De vrijwilligers van Stichting Carlot waren vanuit Terneuzen onderweg naar KNRM Breskens om oudjaar met ons mee te vieren.

KNRM Breskens wenst iedereen een goed en veilig uiteinde! Tot volgend jaar!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij