Nieuwe calamiteitensteiger officieel geopend

3 februari 2017

In de haven van Vlissingen-Oost is vrijdag de nieuwe calamiteitensteiger officieel geopend. Verschillende instanties, waaronder de KNRM, waren aanwezig.

De burgemeester van Borsele heeft vrijdag in de Scaldiahaven van Vlissingen-Oost de nieuwe calamiteitensteiger officieel geopend. Deze calamiteitensteiger is zowel vanaf land als vanaf het water openbaar bereikbaar. Tevens heeft hij een grote capaciteit.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Verschillende overheidsdiensten en hulpverleners op water en land waren aanwezig om de opening bij te wonen. Tevens werd er door enkele hulpverleners nog een demonstratie gegeven.

Door deze calamiteitensteiger is er nu ook aan de monding van de Westerschelde een zogenaamde ‘A-locatie’ voor het aanlanden van grote groepen mensen in geval van een groot incident op het water of in de haven.

Na het openen van de steiger ging reddingboot Zeemanshoop nog richting Vlissingen. Hier was de reddingboot aanwezig op uitnodiging van Multraship om acte de présence te geven tijdens de vlootschouw voor Koning Willem-Alexander.

KNRM Breskens bedankt de collega’s van reddingstations Cadzand, Hansweert en Veere voor medewerking aan deze dag. Tevens bedanken we Multraship voor de uitnodiging om deel te nemen aan de vlootschouw.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij