Nieuwe beroepsschipper KNRM-reddingstation Breskens

21 januari 2020

Na iets meer dan zes maanden is er een nieuwe beroepsschipper bij het KNRM-reddingstation in Breskens. Martijn Groen, nu nog woonachtig in Leiderdorp maar een geboren en getogen Vlissinger, start per 1 februari 2020 met zijn nieuwe uitdaging als beroepsschipper.

De motivatie om te solliciteren naar de beroepsfunctie voor Martijn was uiteindelijk simpel: “Meer thuis zijn en het voornaamste; weer terug naar Zeeland!”. Met een leeftijd van 26 jaar behoort Martijn tot de jongste beroepsschippers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Dit ziet hij zelf als een kans en een mooie uitdaging. “Ik begin vanaf nul en doorloop, weliswaar wat versneld hier en daar, het normale traject van aankomend vrijwillig bemanningslid naar uiteindelijk een beroepsschipper”, aldus Martijn.

Tijdens dit traject leert Martijn de KNRM kennen met alles wat daarbij komt kijken. Dit doet hij deels op het reddingstation in Breskens, waar hij dan ook de bemanning zal leren kennen en vice versa, en deels op het KNRM-kantoor in IJmuiden en een aantal andere reddingstations.

De aanstaande beroepsschipper heeft voorheen gewerkt bij Royal Wagenborg en is momenteel werkzaam op de chartervaart waarbij hij de nodige nautische ervaring heeft op gedaan. Per 1 februari start Martijn in zijn functie als beroepsschipper om zo de wereld van de KNRM te leren kennen.