Skip to main content

Motorstoring zorgt voor stranding

Datum: zondag 07 juni 2015 | Sectie: Breskens

Een speedboot verdaagde zondagmiddag op de Plaat van Breskens. Reddingboot Zeemanshoop ging ter plaatse, maar hoefde uiteindelijk geen hulp meer te bieden.

Een Belgische speedboot, met twee personen aan boord, krijgt te kampen met motorstoring nabij Breskens. Ze krijgen het euvel niet snel opgelost en worden door de sterke stroming tegen de Plaat van Breskens gezet.

Ze bellen 112 om hulp in te roepen. De alarmcentrale in Driebergen schakelt het telefoontje door naar het Kustwachtcentrum in Den Helder. Even later wordt de reddingbootbemanning van Breskens gealarmeerd.

Als reddingboot Zeemanshoop de haven uit vaart is er bij de opgegeven positie geen boot te zien. Uiteindelijk zien we de speedboot een eind verder nabij boei VH6.

Het is de mannen zojuist gelukt om toch de motor aan de praat te krijgen en los te komen. Ze geven aan waarschijnlijk geen hulp meer nodig te hebben, maar wel even mee naar het reddingstation te gaan.

Samen met de reddingboot vaart de speedboot de haven binnen en meert even later nabij het reddingstation af. In het bemanningsverblijf kunnen we rustig de gegevens noteren. De eigenaar is zeer blij met de geboden hulp en besluit direct donateur te worden.

Tijdstip alarm: 16:53 uur
Wind: Noord 4 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.