Skip to main content

Motorjacht met motor problemen nabij de bol

Datum: zondag 23 juli 2017 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is zondagmiddag uitgevaren voor een motorjacht met motorstoring. Het jacht is veilig afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Een groepje watersporters is voor Breskens aan het varen als de motor er mee stopt dit gebeurd in de buurt van de bol, een stuk van de zandplaat voor Breskens. gezien de kans op stranden zo vrij groot is nemen ze contact op met de schipper van reddingboot Zeemanshoop. Deze neemt contact op met de Nederlandse kustwacht die alarm maakt voor de bemaning.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit kort na alarm en vindt het jacht vlak voor Breskens bij de stijger van Hoofdplaat. Eenmaal ter plaatse wordt een sleepverbinding gemaakt en koers richting Breskens gezet.

Langszij de reddingboot kan het jacht veilig de haven binnen en even later afgemeerd worden in de jachthaven. We nemen de gegevens op van de eigenaar en deze beloofde Redder aan de wal te worden en gaan retour reddingstation.

Tijdstip alarm: 14:48 uur
Wind: West 4 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.