Skip to main content

Medische evacuatie vanaf viskotter

Datum: donderdag 06 april 2023 | Sectie: Breskens

Gisteren aan het begin van de middag is de bemanning van reddingboot Zeemanshoop met spoed uitgevaren na een Prio 1 melding via het Kustwachtcentrum. Een persoon aan boord van een viskotter was gewond geraakt en moest van boord afgehaald worden.

 

Ook reddingboot Uly van KNRM station Westkapelle was gealarmeerd en eerder aangekomen bij de viskotter, aangezien deze zich voor de Domburgse kust bevond. Tijdens het aanvaren vernam reddingboot Zeemanshoop dat zij het slachtoffer inmiddels van boord gehaald hebben en met spoed naar de Buitenhaven van Vlissingen hebben vervoerd, waar een ambulance gereed stond. 

 

Omdat de viskotter niet zelfstandig verder kan varen, wordt ondertussen een sleepverbinding aangelegd door een collega-viskotter. In overleg met het Kustwachtcentrum heeft reddingboot Zeemanshoop een kijkje genomen om eventuele hulp aan te bieden. Dit bleek niet nodig, waarna reddingboot Zeemanshoop weer retour Breskens kon. 

 

Alarm: woensdag 5 april om 12.41 uur
Wind: Noord-West 2 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.