Medische evacuatie vanaf bulk carrier op Westerschelde

3 juli 2017

De reddingboot van Breskens heeft maandagmiddag een zeeman met hartklachten geëvacueerd vanaf een vrachtschip. De man in naar de gereed staande ambulance gebracht voor vervoer naar het ziekenhuis.

Bulk carrier Slavyanka is afvarend op de Westerschelde en onderweg naar River Tees in Engeland. Een zeeman aan boord wordt op dat moment onwel en klaagt over pijn op de borst. Via de Nederlandse Kustwacht wordt contact opgenomen met de Radio Medische Dienst. De dienstdoende arts bepaald dat de man geëvacueerd moet worden naar een ziekenhuis.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De Nederlandse Kustwacht alarmeert direct de reddingbootbemanning van Breskens. Via de alarmcentrale in Middelburg wordt een ambulance geregeld om naar de Poseidensteiger in Vlissingen te gaan.

Reddingboot Zeemanshoop vaart snel uit en haalt eerst het ambulancepersoneel op in Vlissingen. Daarna wordt koers gezet naar de bulk carrier.

Eenmaal ter plaatse gaan eerst twee opstappers via de loodsenladder aan boord. Hierna volgen de twee dames van de ambulance.

Na een medische check blijkt dat de man zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moet. Gelukkig is hij in staat om te lopen.

Via de gangway van het schip wordt de zeeman voorzichtig aan boord van de reddingboot gebracht. Snel wordt koers gezet naar de Buitenhaven van Vlissingen. Daar wordt de zeeman overgebracht naar de ambulance voor vervoer naar het ziekenhuis van Goes.

Tijdstip alarm: 16:37 uur
Wind: West 5 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: Jesse Meliefste, Mario Rentmeester & KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij