Skip to main content

Liever naar Terneuzen

Datum: vrijdag 05 juni 2015 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is vrijdagmiddag uit voorzorg gealarmeerd voor een motorjacht. Het jacht is uiteindelijk door een binnenvaarttanker meegenomen naar Terneuzen.

Een motorjacht met twee opvarenden krijgt te kampen met motorstoring in de monding van de Westerschelde. De binnenvaarttanker Mozart, welke onderweg is naar Gent, kan vastmaken op het jacht en haar langszij op sleeptouw nemen.

De schipper van de Mozart informeert het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) in Vlissingen over de situatie en deze informeren op hun beurt de Nederlandse Kustwacht.

De weersverwachting voor de Westerschelde geeft aan dat er binnen een uur zware onweersbuien met windstoten zullen overkomen. In het Kustwachtcentrum (KWC) wordt daarom besloten om uit voorzorg toch de reddingboot van Breskens te alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en is snel ter plaatse. De schipper van de Mozart geeft aan dat hij er geen probleem mee heeft om het motorjacht mee te nemen naar haar thuishaven Terneuzen.

De onweersbuien zijn op dat moment al duidelijk zichtbaar in het zuiden en de reddingbootbemanning biedt dan ook aan om het jacht veilig in de haven van Breskens te leggen.

De jachteigenaar geeft aan dat hij liever met de Mozart naar Terneuzen gaat. In overleg met het KWC en de schipper van de Mozart gaat de reddingboot retour station.

Tijdstip alarm: 15:50 uur
Wind: Zuid 4 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.