Jacht noodgedwongen naar Breskens

9 augustus 2018

Een zeiljacht kwam donderdag in de problemen op de Noordzee en verlegde haar koers naar Breskens. Reddingboot Zeemanshoop kon het jacht veilig binnen brengen.

Wanneer de redders van Breskens in Vlissingen afscheid nemen van de vier onfortuinlijke zeilers, komt er via de Kustwacht een nieuwe melding binnen.

Een zeiljacht met motorstoring is vanaf de Noordzee onderweg naar Breskens. Gevraagd wordt om ter plaatse te gaan en de situatie te bekijken.

Reddingboot Zeemanshoop vaart via het Oostgat naar Westkapelle en gaat vanaf daar via de Rassen naar het zeiljacht toe. Eenmaal ter plaatse wordt een opstapper overgezet ter assistentie en wordt in eerste instantie besloten om het jacht onder begeleiding verder te laten zeilen naar Breskens.

Echter, het KNMI geeft voor 's avonds Code Oranje af voor zware windstoten. Als de eerste donkere wolken zich aandienen vanuit het zuiden wordt besloten om het jacht op sleeptouw te nemen. Op deze manier is het jacht in veilige haven voordat het noodweer losbarst.

In de Geul van de Walvischstaart wordt een sleepverbinding gemaakt en het jacht op sleeptouw genomen. Nog voor de avond kunnen we deze dankbare donateurs veilig afmeren in de haven van Breskens.

Tijdstip alarm: 14:55 uur
Wind: Noord-Oost 5 Bft.
Zicht: Matig (3 NM)