Skip to main content

Inspirerende lezing door Joost Bierens

Datum: vrijdag 09 december 2016 | Sectie: Breskens

Prof. Dr. Joost J.L.M. Bierens heeft vrijdagavond een lezing gegeven over de preventie, redding en behandeling bij verdrinking en onderkoeling in het Visserijmuseum van Breskens.

In een goed gevuld Visserijmuseum heeft Joost Bierens een lezing gegeven aan hulpverleners uit West-Zeeuws-Vlaanderen. Dit in het kader van het op peil houden van kennis en kunde over het omgaan met verdrinking slachtoffers.

Joost Bierens is wereldwijd bekend als specialist op het gebied van verdrinking en onderkoeling. Hij is tevens eindverantwoordelijk voor de EHBOplus opleiding binnen de KNRM. Hierbij werkt hij samen met een team van (kern)instructeurs die de kennis overdragen op de 900 gediplomeerde redders. Daarnaast geeft hij al meer dan 25 jaar lezingen over de behandeling van verdrinkings- en onderkoelingsslachtoffers aan redders en ketenpartners in de hulpverlening. Joost had lange tijd zitting in het bestuur van de Radio Medische Dienst

Zijn interesse in verdrinkingsslachtoffers ontstond in de tijd dat hij lifeguard was gedurende zijn studietijd. Als anesthesioloog schreef hij meer dan 80 artikelen en boekwerken over het onderwerp. Zijn proefschrift werd een veel gebruikt boek over verdrinkingen in Nederland. In 2002 was hij medeorganisator van het World Congres on Drowning. Het Handbook on Drowning dat destijds verscheen is bijna in 2e druk gereed en wordt gezien als de bijbel op het gebied van de preventie, redding en behandeling van verdrinking. Joost is tevens lid van de Rescue Commission van de International Lifesaving Federation.

KNRM Breskens bedankt Joost Bierens voor de mooie lezing en het Visserijmuseum Breskens voor de gastvrijheid.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.