Skip to main content

Hoog en droog met 3 volwassenen en 4 kinderen

Datum: zaterdag 12 maart 2016 | Sectie: Breskens

Zaterdagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een vaartuig aan de grond. Aangezien het jacht hoog en droog lag, zijn alle opvarenden van boord gehaald in verband met de kou.

Zaterdagavond wordt de schipper van de reddingboot gebeld door iemand die een jacht in problemen ziet. Hierop neemt de schipper contact op met de Nederlandse Kustwacht, die op dat zelfde moment net een telefoon doorgeschakeld krijgt vanaf de meldkamer in Zeeland. Dit blijken de opvarenden van het jacht te zijn.

Kort daarna gaan de piepers van de bemanning en zet de reddingboot koers richting het jacht.

Ter plaatse blijkt de Zeemanshoop door de diepgang niets te kunnen doen en wordt de kleine reddingboot Leng erbij gehaald.

Als deze arriveert ligt het jacht hoog en droog en worden eerst de kinderen, die het heel koud hebben, en een volwassene van boord gehaald en met de Leng naar de Zeemanshoop gebracht. De Zeemanshoop besteld een ambulance om de opvarende te laten na kijken.

Als de Zeemanshoop terug is blijkt de RWS79 van Rijkswaterstaat ook gearriveerd en verzoekt om alle personen van boord te halen. Dit wordt wederom met de Leng gedaan en hiermee gaan de personen ook naar Breskens. Terug aan de kant blijken de kinderen door een kennis te zijn opgehaald en liggen inmiddels lekker te slapen.

Het jacht wordt later in de nacht door de Multraship Rescue 2 en Multrasalvor 3 van Multraship vlot getrokken en naar een haven gebracht.

Tijdstip alarm: 19:03 uur
Wind: Oost, 2 Bft.
Zicht: Goed (later donker)

Foto: Flying Focus

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.