Skip to main content

Grote zoekactie na waarneming vuurpijl

Datum: zondag 03 juni 2018 | Sectie: Breskens

KNRM reddingboten, Rijkswaterstaat en een SAR helikopter hebben afgelopen nacht een grote zoekactie uitgevoerd in de monding van de Westerschelde. Dit na een waarneming van een vuurpijl. Uiteindelijk is er niets aangetroffen.

Rond 23.15 uur zien mensen op het strand van Dishoek een rode vuurpijl boven de monding van de Westerschelde. Na hun melding alarmeert de Nederlandse Kustwacht direct de SAR helikopter en de KNRM reddingboten van Cadzand, Westkapelle en Breskens.

Terwijl de reddingboten uitvaren, spoedt het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Westkapelle zich naar de melder. Uit gesprekken met de melder blijkt dat de vuurpijl vanaf Dishoek is waargenomen in de richting van Zeebrugge. Het eventuele schip in nood zou zich hoogstwaarschijnlijk in het vaarwater Wielingen bevinden ter hoogte van Cadzand-Bad.

De reddingboten en de helikopter zetten gezamenlijk een zoekactie op. Dit met ondersteuning van verkeerscentrale Vlissingen die hun radar afspeuren op eventuele verdachte echo’s. Ook Rijkswaterstaat patrouillevaartuig RWS 78 sluit zich aan bij de zoekactie.

Rond 1.30 uur is er nog steeds niet gevonden en wordt de zoekactie door de Nederlandse Kustwacht beëindigd. Alle eenheden gaan retour station.

Het vermoeden is dat de vuurpijl bij Cadzand-Bad vanaf land is afgeschoten.

Tijdstip alarm: 23:19 uur
Wind: Zuid-West 2 Bft.
Zicht: Goed (8 NM & donker)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.