Skip to main content

Dwarse Pieten op visboot gered

Datum: zaterdag 12 november 2016 | Sectie: Breskens

Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdagmiddag veilig aangekomen in Breskens. Reddingboot Zeemanshoop moest nog wel in actie komen om een paar dwarse Pieten op een visboot te helpen.

Vrijdagmiddag gingen er in Breskens al geruchten dat er op de Noordzee een sportvisbootje gekaapt was door een paar zwarte Pieten. Zij wilden namelijk eerder in Breskens zijn dan Sinterklaas.

Zaterdagmiddag zag het er naar uit dat hun plannetje nog ging lukken ook. Ruim voordat de stoomboot er was, voer een visbootje met een paar Pieten de Vissershaven binnen. Echter, toen ging het mis. Ze konden niet bij de kade geraken en staken daarom een handfakkel af en riepen om hulp.

Gelukkig was reddingboot Zeemanshoop niet ver weg. De reddingbootbemanning kon het visbootje langszij nemen en haar met Pieten en al veilig afleveren aan de kade.

De schrik van de Pieten was van korte duur. Toen ze alle kindjes zagen staan begonnen ze gelijk te strooien met snoepgoed en samen liedjes te zingen.

Terwijl ze dat deden liep Pakjesboot 12 met Sinterklaas ook de haven binnen. Even later kon ook de goedheiligman met alle andere Pieten veilig voet aan wal zetten in Breskens.

Nadat de Sint en Pieten iedereen begroet hadden aan de haven gingen ze door naar het Spuiplein, waar het feest samen met de kinderen nog verder ging.

De reddingboot ging, na deze bijdrage voor de BBVB, weer retour station.

Foto’s met dank aan De Zee Kust Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.