Skip to main content

Druk weekend voor KNRM Breskens

Datum: dinsdag 29 maart 2022 | Sectie: Breskens

Afgelopen weekend is reddingboot Zeemanshoop drie keer uitgevaren om hulp te verlenen aan verschillende sportvisboten. Allen hadden problemen en konden niet meer zelfstandig verder varen. Na een sleepverbinding te hebben aangelegd konden alle boten veilig in de haven van Breskens worden afgemeerd.

Zaterdagmiddag 26 maart wordt de dienstdoende schipper gebeld door de eigenaar van een sportvisboot. Hij heeft roerproblemen en ligt voor anker. Omdat hij graag assistentie wil van de reddingboot om terug naar Breskens te komen wordt er contact opgenomen met het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC) om alarm te laten maken voor de reddingbootbemanning. Eenmaal ter plaatse is er een sleepverbinding aangelegd waarna de sportvisboot door reddingboot Zeemanshoop naar Breskens is gesleept en zij veilig is afgemeerd aan de steiger van de jachtwerf.

Tijdens de actie krijgt de bemanning te horen dat nog een sportvisboot assistentie nodig heeft. Na een korte stop op het reddingstation vaart reddingboot Zeemanshoop dan ook opnieuw uit. De sportvisboot is inmiddels al door een bevriende visser al een eind op sleeptouw genomen richting Breskens en ligt nabij boei W9. Ter plaatse is er een sleepverbinding gemaakt en is de boot naar Breskens gesleept waar ook zij veilig is afgemeerd.

De volgende dag, zondag 27 maart, gaat de pieper wederom voor een maritieme hulpverlening. De schipper van een visboot heeft via het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC) gemeld dat hij vanwege koelproblemen voor anker ligt en de tocht naar Breskens niet kan afmaken. Nadat reddingboot Zeemanshoop de sportvisboot tot de haven op sleep neemt, lukt het haar wel zelfstandig naar haar plek in de jachthaven te varen en af te meren.

 

Tijdstip alarm: 14.14 uur en 15.36 uur (26 maart), 17.21 uur (27 maart)
Wind: Noord 4 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.