Boot zinkende aan steiger

17 februari 2019

KNRM en Brandweer Breskens hebben zondagochtend een boot van de ondergang kunnen redden in de jachthaven. De boot is leeggepompt en later bij een jachtwerf uit het water gehaald.

Iets na 11 uur zondagochtend ontvangt de reddingbootschipper een telefoontje vanuit de jachthaven. Er wordt met assistentie gevraagd, omdat er een boot aan de steigers van bootvisclub De Honte aan het zinken is.

De schipper laat de Breskense brandweer en reddingbootbemanning alarmeren om voldoende pompcapaciteit beschikbaar te hebben. De reddingboot Winifred Lucy Verkade-Clark van station Cadzand is op dit moment aan het oefenen en wordt ook ingeseind, ook zij gaan assistentie verlenen.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat de er al een pomp aanwezig is maar deze kan het binnenkomende water niet voor blijven. De bergingspompen worden zo snel mogelijk gereed gemaakt.

Na verloop van tijd lukt het om de grootste hoeveelheid water uit de boot te pompen en wordt de boot naar de kraan van de jachtwerf gesleept om haar uit het water te halen. Even later staat ze veilig op het droge.

Al met al een geslaagde actie en wederom een zeer goede samenwerking met de collega's uit Cadzand en de Breskense brandweer.

Tijdstip alarm: 11:21 uur
Wind: Noord 3 Bft.
Zicht: Goed