Skip to main content

Binnenvaarder maakt water in haven Breskens

Datum: donderdag 06 september 2018 | Sectie: Breskens

De brandweer en de reddingboot van Breskens zijn donderdagochtend uitgerukt voor een binnenvaartschip in de haven. Het schip maakte water in de voorpiek.

Donderdagochtend melden omstanders bij de schipper van de reddingboot dat een schip water maakt in de haven. Als de schipper polshoogte gaat nemen, geven de bemanningsleden van binnenvaartschip Marije G aan dat hun pompcapaciteit onvoldoende is en ze dringend hulp nodig hebben.

De reddingbootschipper laat direct de brandweer en de reddingbootbemanning alarmeren om zo snel mogelijk meer pompcapaciteit ter plaatse te krijgen.

De brandweer en reddingboot Zeemanshoop zijn snel ter plaatse. Beide eenheden zetten pompen over om de voorpiek leger te krijgen.

Na een tijd pompen is de voorpiek al een stuk leger en komt het lek tevoorschijn. Een spoedige reparatie zal nodig zijn om herhaling te voorkomen.

Wanneer later bergingsmaatschappij Multraship ter plaatse is, nemen zij over van de hulpdiensten. De situatie is op dat moment onder controle.

Brandweer en reddingbootbemanning nemen de pompen terug en gaan retour naar kazerne en reddingstation.

Tijdstip alarm: 9:03 uur
Wind: Noord 3 Bft.
Zicht: Goed (12 NM)

Foto's: Frans Monje, Brandweer Breskens & KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.