Binnenvaarder maakt water in haven Breskens

6 september 2018

De brandweer en de reddingboot van Breskens zijn donderdagochtend uitgerukt voor een binnenvaartschip in de haven. Het schip maakte water in de voorpiek.

Donderdagochtend melden omstanders bij de schipper van de reddingboot dat een schip water maakt in de haven. Als de schipper polshoogte gaat nemen, geven de bemanningsleden van binnenvaartschip Marije G aan dat hun pompcapaciteit onvoldoende is en ze dringend hulp nodig hebben.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reddingbootschipper laat direct de brandweer en de reddingbootbemanning alarmeren om zo snel mogelijk meer pompcapaciteit ter plaatse te krijgen.

De brandweer en reddingboot Zeemanshoop zijn snel ter plaatse. Beide eenheden zetten pompen over om de voorpiek leger te krijgen.

Na een tijd pompen is de voorpiek al een stuk leger en komt het lek tevoorschijn. Een spoedige reparatie zal nodig zijn om herhaling te voorkomen.

Wanneer later bergingsmaatschappij Multraship ter plaatse is, nemen zij over van de hulpdiensten. De situatie is op dat moment onder controle.

Brandweer en reddingbootbemanning nemen de pompen terug en gaan retour naar kazerne en reddingstation.

Tijdstip alarm: 9:03 uur
Wind: Noord 3 Bft.
Zicht: Goed (12 NM)

Foto's: Frans Monje, Brandweer Breskens & KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij