Skip to main content

Assistentie tweemaster in monding Westerschelde

Datum: zondag 03 januari 2016 | Sectie: Breskens

Zondagnacht is de reddingboot van Breskens uitgevaren voor een zeiljacht in problemen. Het zeiljacht is meegenomen naar de haven en daar veilig afgemeerd bij een jachtwerf.

Twee zeilers zijn zaterdagmiddag vanaf Scheveningen vertrokken voor een zeiltocht richting Vlissingen. Wanneer ze zondagnacht, in de monding van de Westerschelde, de motor willen bijzetten weigert deze dienst. Het vermoeden is dat hun nieuwe aankoop te kampen heeft met een vervuilde tank, waardoor de brandstoftoevoer verstopt zit.

De zeilers roepen assistentie in via de Nederlandse Kustwacht, omdat zonder motor de haven oplopen niet veilig is. Om iets na 4 uur in de vroege zondagochtend gaan voor de eerste maal in 2016 de piepers van de Breskense reddingbootbemanning af.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en zet koers naar de opgegeven positie. Nabij de Trawl-boei komen we het zeiljacht tegen.

Het jacht ligt op dat moment al aan op Breskens, omdat de eigenaar met het jacht naar de jachtwerf wil. Besloten wordt om het jacht door te laten zeilen met de reddingboot stand-by.

Voor Breskens neemt de reddingboot het jacht op sleeptouw en sleept het de haven binnen. In de haven wordt het jacht langszij genomen om het even later veilig af te meren bij de jachtwerf.

De donateurs zijn zeer blij met de geboden hulp. In het bemanningsverblijf wordt nog even nagepraat, daarna gaan ze snel ‘de koffer’ in na een vermoeiende nacht.

Tijdstip alarm: 4:03 uur
Wind: Zuid-West 6 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.