Skip to main content

Assistentie aan Belgische collega's

Datum: zaterdag 27 mei 2017 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens heeft zaterdagmiddag een motorjacht op sleeptouw genomen voor Zeebrugge. Het jacht werd overgenomen van de VBZR en veilig naar Blankenberge gebracht.

Traditiegetrouw vaart reddingboot Zeemanshoop op de zaterdag na Hemelvaart naar Blankenberge om hier tijdens de havenfeesten deel te nemen aan de reddingsdemonstratie van de onze Belgische collega’s van de VBZR.

Op de heenreis worden we aangeroepen door reddingboot Rescue Lions van de VBZR. Zij hebben voor Zeebrugge een motorjacht op sleeptouw, maar hebben geen kracht genoeg om er snelheid in te krijgen. Ze vragen of reddingboot Zeemanshoop assistentie kan bieden.

Besloten wordt dat de Zeemanshoop de sleep zal overnemen. De Rescue Lions gooit los en de redders van Breskens maken een nieuwe sleepverbinding. Vervolgens wordt het jacht op sleeptouw genomen richting Blankenberge.

Voor de haven neemt de VBZR het motorjacht terug over om het veilig af te meren. Reddingboot Zeemanshoop vaart door de haven in en kan direct aansluiten bij de reddingsdemonstratie.

Tijdstip alarm: 13:37 uur
Wind: West 3 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.