Skip to main content

Scheepvaartbrand op het Gooimeer

Datum: maandag 20 juli 2020 | Sectie: Blaricum

Gisteravond rond 22.20u kreeg de bemanning van KNRM Blaricum en Huizen alarm voor een vaartuig met brand aan boord. Een persoon op de kant ziet vuur in de kajuit van een 20 meter lang stalen schip midden op het Gooimeer.

De reddingboot Blaricum-1 was snel ter plaatse en kon bevestigen dat ging om een brandje in een bbq op het achterdek. De 4 opvarenden zaten rond het vuur en hadden eerder die avond besproken wat er zou gaan gebeuren als mensen op de kant denken dat er brand aan boord is. Nog geen half uur later zagen ze met eigen ogen wat daar bij komt kijken: 3 reddingboten van de KNRM uit Blaricum en Huizen waarvan 2 met brandweer aan boord en een boot van de Waterhulpdienst, een commercieel maritiem dienstverlener. 

Ondanks het loos alarm werd de schipper van het vaartuig donateur van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Word ook donateur en steun de KNRM: www.knrm.nl/donateur

 

{youtube mExOCFBUqCE}

Blaricum

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.