KNRM zoekt junior lifeguards in Blaricum

18 juni 2021

Als onderdeel van het project Maatschappelijke Diensttijd van de overheid is de KNRM in Blaricum de komende zomer weer op zoek naar Junior Lifeguards die opgeleid en ingezet willen worden voor het Stichtse Strand in Blaricum. Blaricummers tussen de 14 en 27 jaar kunnen zich aanmelden.

 

Onder begeleiding van een jeugdsport coach en de KNRM gaan de Junior Lifeguards aan de slag voor ondersteunende taken, zoals het houden van toezicht, verlenen van eerste hulp en het uitdelen van polsbandjes aan ouders met kinderen zodat daarop een telefoonnummer geschreven kan worden.

 

In de zomervakantie periode van 10 juli t/m 31 juli gaat het project van start. Bij voldoende belangstelling volgt een tweede blok van 1 t/m 21 augustus.

 

Opleiding

In een blok zitten naast de lifeguard activiteiten een aantal onderdelen die de deelnemers krijgen als voorbereiding. Met een EHBO basistraining en een communicatietraining worden de junior lifeguards klaargestoomd voor hun taak. Andere activiteiten die onderdeel van het programma uitmaken zijn oefeningen met de reddingboot en teamvaardigheden onder leiding van de scouting. 

 

Burgemeester De Zwart-Bloch is enthousiast: “Vorig jaar hebben we ervaring opgedaan via het project ‘Jeugd aan Zet’, dat was een groot succes. Het is natuurlijk een geweldige kans voor jongeren om kennis te maken met de werkzaamheden van de KNRM en een bijdrage te leveren aan de veiligheid op het strand en tegelijkertijd vaardigheden te leren die je niet snel ergens anders op zal doen.”