Een redder gaat altijd! KNRM Blaricum zoekt nieuwe bemanningsleden

Een redder gaat altijd! KNRM Blaricum zoekt nieuwe bemanningsleden

27 september 2020
Blaricum

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zoekt voor haar reddingboot in Blaricum nieuwe bemanningsleden. De campagne met het thema “Een redder gaat altijd!” gaat deze week van start.

Als bemanningslid van de KNRM draag je een pieper en ben je met je collega’s verantwoordelijk voor het bemannen van de reddingboot. Of je nou je schoenen aan het passen bent in een winkel of aan het lunchen bent met vrienden - als de pieper gaat en je hebt dienst, dan ga je altijd. Juist dat maakt het ook spannend want een melding kan van alles zijn. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reddingboot uit Blaricum vaart gemiddeld 70 keer per jaar uit. Van een boot met motorstoring tot een gewond persoon op een eiland of een verdrinkingsongeval, ook op de Randmeren komt het met grote regelmaat voor.

Kas den Elzen (24) werd vier jaar geleden bemanningslid en is nog net zo enthousiast als op de eerste dag dat hij de reddingboot op ging; “Een bemanningslid van de reddingboot wordt door de KNRM opgeleid en kan dus met elke achtergrond, van student tot timmerman of directeur, instromen. Het werk is spannend, dankbaar en de vaardigheden die je leert komen ook in je werk- of privéleven van pas. Ik ben niet snel meer onder de indruk van een spannende situatie. Rustig blijven, goed nadenken, samenwerken en handelen heb ik bij de KNRM geleerd” 

Aanmelden

Aanmelden kan als je minimaal 16 jaar en maximaal 45 jaar oud bent en in goede gezondheid verkeert. Je dient in een straal van ongeveer 10 minuten rond de reddingboot te wonen of te werken. Via www.bijdeknrm.nl kan je je aanmelden voor meer informatie.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij