Wisseling reddingboten KNRM Medemblik voor onderhoud (video)

30 augustus 2017
andijk / medemblik

Reddingboot Bernardine van KNRM station Medemblik is weer terug op het reddingsstation. Reddingboot Johanna Maria, de tijdelijk vervanger ligt nu op KNRM station Andijk. Daar vervangt ze reddingboot 't Span voor groot onderhoud.

De reddingboten van de KNRM moeten op ieder moment kunnen uitvaren, soms onder de zwaarste (weers)omstandigheden. Daarom krijgen ze iedere vijf jaar preventief groot onderhoud. De beide reddingboten van KNRM Medemblik, Bernardine (station Medemblik) en 't Span (station Andijk), zijn in 2012 in de vaart gekomen. In 2017 krijgen ze hun eerste grote onderhoudsbeurt.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

In juni is reddingboot Bernardine naar het hoofdkantoor van de KNRM IJmuiden gevaren om daar haar grote onderhoud te krijgen. Hierbij zijn alle onderdelen grondig geinspecteerd en zo nodig preventief vervangen of gerepareerd. Ook heeft de motor groot onderhoud gehad en zijn er aanpassingen aan de reddingboot aangebracht.

Na ruim twee maanden ligt reddingboot Bernardine weer op haar vertrouwde plek in boothuis Ambrozius in de Oosterhaven van Medemblik en heeft ze de eerste uitrukken alweer gehad. Gedurende de onderhoudsperiode heeft reddingboot Johanna Maria dienst gedaan als reddingsboot van station Medemblik. In die periode zijn er elf uitrukken mee gevaren.

Ondertussen ligt de reserve reddingboot Johanna Maria op de trailer in boothuis Joop de Jonge van reddingsstation Andijk. Hier vervangt ze reddingboot 't Span voor haar vijfjaarlijkse groot onderhoud. Reddingboot 't Span zal ook flink onderhanden genomen worden zodat ze weer minimaal vijf jaar mee kan.

Het overvaren van reddingboot 't Span van reddingsstation Andijk naar het hoofdkantoor van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in IJmuiden. Tijdens deze 3 uur durende vaartocht heeft reddingboot 't Span een korte stop gemaakt bij de HISWA te water in Amsterdam waar een aantal oude reddingboten van de KNRM te bewonderen zijn. Deze reddingboten zijn normaal te bezichtigen in het Reddingmuseum in Den Helder. Na dit korte bezoek ging de reis verder naar IJmuiden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij