Twee onderscheidingen op nieuwjaarsreceptie KNRM Andijk

Twee onderscheidingen op nieuwjaarsreceptie KNRM Andijk

14 januari 2020
Andijk / Medemblik

Dinsdagavond vond de traditionele nieuwjaarsreceptie van KNRM Andijk en KNRM Medemblik plaats bij het stoommachine museum in Onderdijk. Tijdens deze gezellige avond zijn twee bemanningsleden van KNRM Andijk gehuldigt voor hun jarenlange inzet voor de KNRM.

In de tweede week van het nieuwe jaar vindt de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats. Al jarenlang is het stoommachine museum in Onderdijk hiervoor het decor. Voorzitter van de plaatselijke commissie, burgemeester Frank Streng, heeft teruggeblikt op 2019 en vooruitgekeken naar 2020. Hierna heeft hij de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid uitgereikt aan Hans Brouwer en Teun Mooij van KNRM Andijk.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Hans heeft een medaille voor 20 jaar bijdrage aan de Openbare Orde en Veiligheid ontvangen. Hij is al sinds 1997 actief in het reddingswezen van Andijk. Hij was onderdeel van het bestuur van reddingsbrigade 't Span, de voorloper van KNRM Andijk. En na de omvlagging naar de KNRM is hij ook een aantal jaren de stationsschipper van KNRM Andijk geweest. Momenteel vaart Hans als plaatsvervangend schipper en is vanwege zijn ervaring en zijn beschikbaarheid zowel overdag als 's avonds, een grote steunpilaar voor het reddingsstation.

Teun heeft een medaille ontvangen voor 10 jaar vrijwillige inzet. Hij is sinds 2009 actief als bemanningslid en is destijds ook onderdeel geweest van het bestuur van reddingsbrigade 't Span. Teun is een betrouwbare opstapper en veel inzetbaar overdag en 's avonds.

Na de huldiging was het tijd voor een drankje met een heerlijke oliebol van regiomonteur Ferdie Veenings van de KNRM.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij