Motorjacht vastgevaren op ondiepte vluchthaven De Ven

27 mei 2016
andijk

Vrijdagavond 27 mei 2016 omstreeks 20:10 uur zijn de KNRM reddingboten ’t Span en Bernardine uitgevaren voor een motorjacht dat was gestrand op een ondiepte in de vluchthaven De Ven bij het buurtschap Oosterdijk.

Ook de reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra van Elk van KNRM Enkhuizen waren opgeroepen.

De bemanning van het door hen gehuurde motorjacht had als bestemming de haven van Medemblik. Men was de vluchthaven binnengevaren waarbij ze buiten de aanwezige betonning zijn geraakt. Het motorjacht heeft zich vast gevaren op een van de ondieptes aan de Zuidzijde van de haven.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Vanaf de Watersport, ’t Span en de Corrie Dijkstra van Elk werden sleepverbindingen gemaakt met het motorjacht waarna het na enige tijd tornen lukte het vaartuig van de ondiepte te bevrijden. Na controle van voortstuwing en besturing is het motorjacht onder begeleiding van reddingboot Bernardine alsnog naar de haven van Medemblik gevaren en daar afgemeerd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij