Krabbend anker zorgt voor jacht aan lagerwal

Krabbend anker zorgt voor jacht aan lagerwal

1 juni 2021
Andijk

Dinsdagavond zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een melding van een vaartuig in de problemen. De melding kwam slecht door maar de positie zou iets ter hoogte van Wervershoof zijn.

Rond 23.00 uur kwam een melding binnen bij het Kustwachtcentrum in Den Helder van een vaartuig in problemen. Het was lastig contact te maken met de melder via de marifoon. Verder uitvragen ging hierdoor moeizaam. De vermoedelijke positie was op het IJsselmeer ter hoogte van Wervershoof. Hierop zijn reddingboot ’t Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik uitgevaren om opzoek te gaan.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Eenmaal buiten de haven ziet reddingboot 't Span in de verte een lampje dat normaal gesproken niet op die locatie zou horen te liggen. Eenmaal ter plaatse vinden zij een 8 meter lange zeilboot met één opvarende. Het schip lag voor anker maar helaas hield het anker geen stand en lag de zeilboot inmiddels aan de grond. Reddingboot 't Span zet een opstapper over om de situatie op te nemen en een sleepverbinding te maken. 
Rustig is het jacht op zijn kiel gedraaid waarna met behulp van reddingboot Bernardine het jacht scheef is getrokken om de kiel uit de harde zandlaag te krijgen. Dit lukt al snel waarna het jacht op eigen kracht naar de haven van Andijk begeleid kan worden. 

Omstreeks 00:30 uur liggen de beide reddingboten weer gereed in het boothuis.

Tijdstip: 23:06 uur
Wind: Noordoost 3 bft
Actie: 8 - 2021

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij