Skip to main content

KNRM-redders ruilen met buitenlandse collega’s

Datum: zaterdag 22 september 2018 | Sectie: Nieuws

Van zaterdag 22 tot zaterdag 29 september organiseert de International Maritime Rescue Federation (IMRF) een uitwisselingsprogramma voor vrijwillige reddingbootbemanningen van verschillende Europese reddingmaatschappijen. Het hoofddoel van deze uitwisseling is het delen van kennis en het leren van elkaars organisatie om het levensreddende werk te optimaliseren.

De IMRF heeft, na het succes van afgelopen zes jaar, wederom de organisatie op zich genomen van de zesde Europese reddingboot bemanningsuitwisseling. In totaal doen elf landen mee: Duitsland, Kroatië, Noorwegen, Finland, Zweden, Engeland, Frankrijk, Portugal, Estland, Denemarken en Nederland. De organisatoren van de deelnemende landen hebben een leerzaam programma verzorgd, dat aansluit bij de omstandigheden van het land. Denk daarbij aan de rotskusten van Engeland en de vele eilandjes voor de kust van Zweden. De buitenlandse vrijwilligers zullen Search and Rescue (SAR) oefeningen met KNRM-reddingstations meedraaien om op die manier ervaring en kennis uit te wisselen en nieuwe technieken en vaardigheden te leren.

De KNRM heeft een uitgebreid programma gemaakt voor de buitenlandse collega’s waarin het oefenen met de KNRM-reddingstations centraal staat. Daarnaast zijn er offshore veiligheidstrainingen op het maritiem opleidingsinstituut STC-KNRM, een beach lifeguards training op het strand en oefeningen met de NHV-SAR helikopter. Ook zal er een bezoek worden gebracht aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Acht vrijwilligers van de KNRM vertegenwoordigen de Redding Maatschappij in de volgende landen:

  • Denemarken: Joyce (KNRM-reddingstation Scheveningen)
  • Duitsland: Tom (KNRM-reddingstation Lelystad)
  • Engeland: Wilko (KNRM-reddingstation Veere)
  • Estland: Hans (KNRM-reddingstation Den Oever)
  • Finland: Reinald (KNRM-reddingstation Breskens)
  • Frankrijk: Sietse (KNRM-reddingstation Lauwersoog)
  • Noorwegen: Jan (KNRM-reddingstation Urk)
  • Zweden: Stefan (KNRM-reddingstation Enkhuizen)

Deelnemers aan de IMRF Exchange plaatsen hun ervaringen, foto’s en verhalen op Facebook.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.