Skip to main content

KNRM haalt 53 marinematrozen van het IJsselmeer

Datum: dinsdag 04 mei 2021 | Sectie: Nieuws

Nadat 53 matrozen en twee officieren van de Koninklijke Marine bij een maritieme eindoefening met rubberboten op het IJsselmeer te ver afdreven, schoten vijf reddingboten van de KNRM te hulp. Drie matrozen waren tijdens de eindoefening van de Eerste Maritieme Militaire Vorming (EMMV) op het IJsselmeer te water geraakt. Eén persoon moest met een schouderblessure naar het ziekenhuis.

Onder coördinatie van de Kustwacht in Den Helder, die ook een SAR-helikopter inzette, werden alle opvarenden in korte tijd in veiligheid gebracht. Schepen in de buurt fungeerden bij de opvang als een drijvend platform. Aan de wal bij Oude Zeug waren veel hulpdiensten verzameld. Ambulances, brandweer en een traumahelikopter stonden klaar. Uiteindelijk bleken enkele mariniers slechts licht onderkoeld en hoefde niemand verder behandeld te worden.

De reddingboten van Den Oever, Medemblik, Andijk en Enkhuizen hebben daarna ook de zes rubbervlotten aan wal gebracht om volgende meldingen van afgedreven vlotten te voorkomen. 

Stormachtige dag houdt redders bezig
Het stormachtige weer zorgde voor veel alarmeringen bij de KNRM. Ook de reddingstations Katwijk aan Zee, Ter Heijde, Hindeloopen, Lemmer, Blaricum en Huizen werden gealarmeerd voor zwemmers en jachten in problemen. Gelukkig betroffen het voornamelijk loze meldingen. KNRM Ouddorp haalde twee onderkoelde surfers uit het water.

Door de lage watertemperatuur en de harde wind is watersporten deze week een frisse activiteit. Goede warme kleding is noodzakelijk. Wie begint te rillen van de kou moet beducht zijn voor onderkoeling en op tijd de warmte opzoeken. Ga nooit alleen surfen of zwemmen in open water. Zorg dat iemand weet waar je bent.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.