Skip to main content

KNRM Den Oever en Hindeloopen redden onderkoelde kajakker

Datum: dinsdag 16 april 2019 | Sectie: Nieuws

De melding vanmorgen voor KNRM Den Oever en KNRM Hindeloopen was een zwemmer in de problemen, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een kajakker die onderweg van Makkum naar Den Oever in de problemen was gekomen. Het lukte de man niet meer om in zijn kajak te komen, waar hij uitgeraakt was.

De onfortuinlijke kajakker had zelf gebeld met zijn echtgenote dat hij al langere tijd in het water lag en vermoeid raakte. Hierop belde zij naar het Kustwachtcentrum die een alarmering uitdeed voor de bemanningen van KNRM Den Oever en KNRM Hindeloopen.

Met een duidelijke omschrijving van de persoon, kajak en de omgeving die hij waarnam voeren de vrijwilligers van KNRM Den Oever met de reddingboot 'Johanna Margareta' richting Breezandijk alwaar ze de reddingboot 'Alida' van KNRM Hindeloopen over stuurboord zagen varen die ook aan het zoeken was.

Terwijl de actie gaande was had de man het Kustwachtcentrum aan de telefoon. De man kon daardoor aanwijzingen geven dat hij de reddingboten zag varen!

Om 11.59 kregen de vrijwilligers van Den Oever de man in het vizier en namen hem aan boord. Hij rilde hevig maar was wel aanspreekbaar. Hij werd onmiddellijk in de onderkoelingsbrancard gelegd en daarmee beschermd tegen verder afkoelen.

In overleg werd besloten om de man niet te hoisten vanaf de reddingboot, maar naar de vaste wal te brengen. In de haven van Breezanddijk is hij met hulp van de vrijwilligers van beide stations van boord van de reddingboot gehaald en overgedragen aan de gereedstaande Search and Rescue helikopter. De man is onderkoeld naar een ziekenhuis vervoerd. De redders van Hindeloopen hebben de kajak meegenomen.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.