Karel Stompé 25 jaar KNRM Vrijwilliger

3 oktober 2018
ijmuiden

Op 1 oktober 2018 was Karel Stompé 25 jaar in dienst als vrijwilliger van de KNRM. In bijzijn van zijn familie en collega’s van pr-station Johanna Louisa ontving hij de ‘Bronzen draagmedaille voor langdurigen diensten’ met de bijbehorende oorkonde.

Met 25 jaar vrijwilligerswerk voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij achter zich, kan Karel Stompe terugkijken op heel veel gebeurtenissen waar je als vrijwilliger bij betrokken bent. Uiteraard heel veel reddingsacties, maar ook evenementen om de naamsbekendheid van de KNRM te vergroten of fondsenwervende acties om zo mede bij te dragen aan het ongesubsidieerde werk van de Redding Maatschappij.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

In 1993 begon Karel als opstapper bij reddingstation IJmuiden op de reddingboot Christien. In 2006 maakte hij de overstap naar pr-station Johanna Louisa als opstapper en nog in hetzelfde jaar werd hij plv. schipper. In die functie heeft Karel vele groepen meegenomen naar zee maar ook bijgedragen aan de uitvoering van laatste wensen, het verstrooien van as van overledenen op zee.

In de groep vrijwilligers is Karel de bescheiden man die rust uitstraalt en op observeert. Zijn maritieme kennis draagt hij, zowel in theorie als in de praktijk, over op de collega’s. Inmiddels heeft hij zich ook ontpopt als een huisfotograaf en heeft in de loop der jaren, vaak ongemerkt, veel vastgelegd.

Hij zal zich zeker nog vele jaren inzetten voor de Redding Maatschappij en station Johanna Louisa in het bijzonder waarbij de support van zijn vrouw Jean onontbeerlijk is.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij