Skip to main content

Internationaal uitwisselingsproject Europese reddingmaatschappijen

Datum: vrijdag 22 september 2023 | Sectie: Nieuws

Van zaterdag 23 tot zaterdag 30 september organiseert de International Maritime Rescue Federation (IMRF) een uitwisselingsprogramma voor vrijwillige reddingbootbemanningen van verschillende Europese reddingmaatschappijen. Het hoofddoel van deze uitwisseling is het delen van kennis en het leren van elkaars organisatie om het levensreddende werk te optimaliseren.

KNRM-redders ruilen met buitenlandse collega's

De IMRF heeft, na drie uitgevallen edities vanwege corona, de organisatie weer opgepakt van de negende Europese reddingboot bemanningsuitwisseling. In totaal doen zes landen mee: Finland, Frankrijk, Ierland, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Nieuwe technieken en vaardigheden leren

De organisatoren van de deelnemende landen hebben een leerzaam programma verzorgd, dat aansluit bij de omstandigheden van het land. Denk daarbij aan de rotskusten van Ierland, de vele eilandjes voor de kust van Zweden, de grote getijverschillen in Frankrijk en de zandstranden en het Waddengebied van Nederland. De buitenlandse vrijwilligers zullen Search and Rescue (SAR) oefeningen met KNRM-reddingstations meedraaien om op die manier ervaring en kennis uit te wisselen en nieuwe technieken en vaardigheden te leren.

Veiligheidstrainingen

De KNRM heeft een uitgebreid programma gemaakt voor de buitenlandse collega’s waarin het oefenen met de KNRM-reddingstations centraal staat. Daarnaast zijn er offshore veiligheidstrainingen op het maritiem opleidingsinstituut STC-Next, een beach lifeguards training op het strand en oefeningen met de Bristow-SAR helikopter. Ook zal er een bezoek worden gebracht aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Vijf vrijwilligers van de KNRM vertegenwoordigen de Redding Maatschappij in de volgende landen:

  • Finland: Chris van KNRM-reddingstation Hoek van Holland
  • Frankrijk: Stefan van KNRM-reddingstation Hoek van Holland
  • Ierland: Johan van KNRM-reddingstation Ouddorp
  • Noorwegen: Nathalie van KNRM-reddingstation Lelystad
  • Zweden: Laurens van KNRM-reddingstation Huizen

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.