Skip to main content

KNRM Havenkring Dordrecht - Hoek van Holland

Datum: woensdag 29 maart 2023 | Sectie: Nieuws

Waar er bedrijvigheid op en rond het water plaatsvindt speelt veiligheid een belangrijke rol. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is dan ook al sinds haar oprichtingsjaar sterk verbonden met de Rotterdamse haven.

Op 20 november 1824 werd op initiatief van Willem van Houten de Zuid-Hollandsche Maatschappij tot Redding van Schipbreukelingen opgericht, gevestigd te Rotterdam. Bijna 200 jaar later zijn de KNRM-reddingstations Dordrecht en Hoek van Holland, als poorten van de Rotterdamse haven, niet meer weg te denken.

De vele reddings- en ondersteuningsacties hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat de KNRM voor zowel de zee-, kust- als binnenvaart een belangrijke partner is geworden. Waar de Rotterdamse haven bleef groeien ontwikkelden de KNRM-reddingstations zich tot professioneel opererende organen, waar een ieder te allen tijde op kan rekenen middels de basisprincipes van de KNRM;

‘’de KNRM redt kosteloos, vaart vrijwillig en drijft op donaties.’’

Om de sterke verbintenis tussen de Rotterdamse haven en KNRM extra kracht bij te zetten rond het 200-jarig bestaan is er een nieuwe donateursgroep in het leven geroepen:

KNRM Havenkring Dordrecht-Hoek van Holland

De Poorten van de Rotterdamse Haven

De Havenkring stelt zich ten doel de operationele kosten van de KNRM stations Dordrecht en Hoek van Holland zoveel mogelijk te dekken met donaties van ondernemingen uit de haven (c.q. Rotterdam eo), waarbij de basisgedachte is: De poorten van de Rotterdamse haven dienen onderhouden te worden door haar eigen community.

Interesse of deelnemen?

Spreekt de Havenkring jou aan en wil je met jouw onderneming ook bijdragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Edward Zwitser, beheerder Zakelijke Netwerk KNRM, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 14 16 45 17

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.