Skip to main content

Goed om te weten dat ze er zijn

Datum: woensdag 11 april 2018 | Sectie: Nieuws

In het donateursmagazine een interview met een aantal mensen die de KNRM een warm hart toedragen. Een van hen is Simon de Vries.
‘Wat ik met varen heb? Tja, wat niet eigenlijk. Ik kom oorspronkelijk uit Sneek en daar wordt het zeilen je met de paplepel ingegoten. Vanaf mijn tiende doe ik al aan wedstrijdzeilen. Waar anderen in het weekend op het voetbalveld stonden, gingen wij zeilen. Dat was toen nog in een klein bootje, maar in de loop der jaren zijn we steeds een beetje groter gegaan. Mijn vrouw Maaike – ook een enthousiast zeiler – en ik hebben voor die uitbreidingen zelfs een speciale bootrekening geopend. Ons huidige schip, waarmee we regelmatig de Noord- en Waddenzee opgaan, meet inmiddels 12 meter.

Ook met vakanties zijn wij vaak op het water te vinden. Dan zetten we bijvoorbeeld koers naar Frankrijk, Denemarken of Noorwegen. Onze vier kinderen vinden die vaartochten fantastisch. En wij ook; het scheelt een hoop gekibbel op de achterbank.

Donateur van de KNRM zijn wij zo’n vijftien jaar geleden geworden. Zij staan altijd voor anderen klaar, dus het is belangrijk om hen bij te staan. Wanneer het er op aan komt en je bent iets verder op zee, dan kun je altijd op hulp van de KNRM rekenen.

Dat wij hen persoonlijk nooit om hulp hebben moeten vragen, doet daar niets aan af. Het is goed om te weten dat ze er zijn. Thuis is er in ieder geval geen ontkomen aan. In het trapgat hangen verschillende posters van KNRM’ers in actie. Die zijn daar opgehangen door de kinderen, allemaal Jonge Reddertjes, op wie wij ons enthousiasme voor het water duidelijk hebben overgebracht. Met Valentijn kreeg ik van onze jongste van 6 zelfs een kaartje van een klipper met boegspriet.”

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.