Skip to main content

Een warm hart voor de KNRM

Datum: woensdag 12 september 2018 | Sectie: Nieuws

Uit de nalatenschap van de heer en mevrouw De Groot uit Enschede heeft de KNRM vandaag een genereus bedrag mogen ontvangen.

De heer Schenk, die de nalatenschap afwikkelde, bezoekt deze week alle vijf de goede doelen die het echtpaar had benoemd in hun testament. Tot vandaag wist de KNRM niet wat de hoogte van de nalatenschap zou bedragen. Namens het echtpaar kwam Rob Schenk, samen met zijn vrouw, een cheque ter waarde van 415.000 euro brengen. Hij overhandigde de cheque aan Dedan Schmidt, directeur van de KNRM.

De heer De Groot, tekenaar en reclameman, overleed in 2010, zijn vrouw in 2017. In 2015 schreef wijlen mevrouw De Groot – Perton een mooie handgeschreven brief aan de KNRM: “Als voormalige zeezeilers en donateurs sinds 1956, dragen wijlen mijn man en ik de Reddingmaatschappij een warm hart toe. Gelukkig hebben we nooit een beroep op uw hulp hoeven te doen, maar de wetenschap dat de KNRM er zou zijn in geval van nood, gaf ons een veilig gevoel. Ik heb diep respect voor de moed, het vakmanschap en de morele inzet van de reddingbootbemanning en ben trots op uw bedrijf wat op eigen kracht, zonder subsidies, zulk prachtig werk doet”.

In de Tubantia stond onlangs in een kort interview met de executeur dat meer inzicht geeft over het echtpaar De Groot: “Jacq de Groot dankt zijn bekendheid aan pentekeningen en aquarellen van vooral Twentse landschappen en boerderijen. De Groot was bij leven een reclameman en tekende veelal in opdracht van bedrijven en instellingen. Schenk kende De Groot vooral op zakelijk gebied. Vanuit die relatie vloeide jaren geleden het verzoek voort om bij overlijden de afwikkeling van de nalatenschap te begeleiden. Het verzoek werd actueel op en na 18 oktober 2017, de sterfdag van Inge de Groot-Perton. Executeur-testamentair Schenk kon aan het werk en was maanden bezig met de afhandeling. Het echtpaar liet een fortuin na. „Twee miljoen”, zegt Schenk, die de opdracht kreeg om met een vijftal cheques langs door De Groot geselecteerde doelen te gaan. De primeur was vorige week voor Wissinks Möl, de molen bij Usselo die De Groot ook in tekenvorm heeft vereeuwigd.”

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.