Skip to main content

Duikers, wees je bewust van je gezondheid

Datum: zaterdag 03 februari 2018 | Sectie: Nieuws

Het aantal ongevallen met duikers binnen Nederland is relatief laag, maar het kan nog veiliger. De meeste ongevallen zijn te relateren aan de conditie van de duiker. Door een tijdige gezondheidskeuring kan het risico op een ongeval verder worden gereduceerd. De KNRM en diverse landelijke duikorganisatie willen met de campagne “Check je hart” duikers bewust maken van hun conditie. Tijdens de beurs Duikvaker op 3 en 4 februari a.s. is de KNRM aanwezig om de campagne te promoten en duikers meer bekend te maken met de Reddingmaatschappij. Op zaterdag geeft de KNRM een presentatie over haar preventieprogramma. Daarnaast spreekt ook een collega van de Britse reddingmaatschappij RNLI.

Gezondheidskeuring voor nog meer plezier
De KNRM krijgt 5 tot 8 maal per jaar een melding voor een duiker in nood. Helaas kan er niet altijd tijdig hulp geboden worden. Vaak is de duiker in diep water onwel geworden en is tijdige opstijging niet mogelijk geweest.

Duikers die aangesloten zijn bij landelijke verenigingen laten zich meestal om de 5 jaar keuren. Na het 50e levensjaar wordt aanbevolen om dit jaarlijks te doen. Hoewel er altijd risico’s blijven bestaan, helpt een tijdige keuring om beter in te schatten wat de aanvaardbare risico’s zijn bij het duiken. De keuring helpt de duiker om binnen de eigen grenzen maximaal te genieten van het duiken. De campagne “Check je hart!” adviseert om niet te gokken met je conditie.

De KNRM heeft een pasje met sleutelkaart ontwikkeld waarop de laatste keuringsdatum genoteert kan worden. Iedereen kan de pas gratis aanvragen

Kijk op www.knrm.nl/duikers voor meer informatie over de KNRM campagne “Check je hart!”

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.