Skip to main content

Drieluik over de KNRM - Aflevering 2

Datum: zondag 10 juni 2018 | Sectie: Nieuws

Radiomaker Marten Minkema van programma Radio Doc van NPO Radio 1 maakte een drieluik over de KNRM. De documantaires worden uitgezonden op zondagavond 3, 10 en 17 juni tussen 21:40 en 22:00 uur.

Aflevering 2 - Eenzaam met een Bruinvis op Zee
In nood op zee? Dan vaart de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij uit om te helpen. Overal langs kust en IJsselmeer kunnen reddingboten binnen tien minuten het water op. Zoals de Koos van Messel, een reddingschip dat luchtfotograaf Herman IJsseling bij IJmuiden fotografeerde voor een platenboek over de KNRM - dat werd de foto hierboven.

Het was december 2012 en IJsseling kon toen niet weten dat de Koos van Messel kort daarna voor hemzelf zou moeten uitvaren.

De KNRM doet dat voor iedereen, van afgedreven zwemmers tot olietankers in nood. En dat zonder staatssteun, met vrijwilligers en helemaal gratis. Dat wordt wel eens vergeten; hoogste tijd dus voor een plens zeewater over ons hoofd, uitgegoten door radiomaker Marten Minkema.

Luister hier de radio-uitzending terug vanaf minuut 45:45 uur.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.