HOME

Boothuis KNRM De Cocksdorp gaat Dirk Dragt heten

Dirk Dragt temidden van een afvaardiging van KNRM De Cocksdorp
Dirk Dragt met Jelle Snoeks (rechts) en Rutger van Slobbe, voorzitter Raad van Toezicht KNRM (links)
Het gezelschap aan boord van de Johanna Louisa
Dirk Dragt temidden van een afvaardiging van KNRM De Cocksdorp
Dirk Dragt temidden van een afvaardiging van KNRM De Cocksdorp
09-06-2018IJmuiden

De ernstig zieke Dirk Dragt (82) was afgelopen vrijdag door de KNRM uitgenodigd om nog eens stil te staan bij Dragts bijzondere verdienste voor het Nederlandse reddingwezen in zijn rol als bestuurder van de Stichting Helden der Zee Fonds Dorus Rijkers (1974-2015). Gedurende zijn bestuurstijd droeg Dragt bij aan het financieel mogelijk maken van tientallen projecten van de Redding Maatschappij: reddingboten, boothuizen, schoolprojecten, opleidingen, werfbeurten, etcetera. Het moet om miljoenen gaan. “En als je geld weggeeft, heb je vrienden”, zei Dragt glimlachend aan het einde van een bijeenkomst die voor hem heel anders liep dan verwacht.

De voormalige notaris, die tot 2015 voorzitter was van het Dorus Rijkers Fonds, werd tijdens het samenzijn, waarbij als verrassing ook (oud-)leden van het stichtingsbestuur aanwezig waren, namelijk verrast door zijn opvolger Jelle Snoeks. Die vertelde Dragt dat het Dorus Rijkers Fonds momenteel substantieel bijdraagt aan de nieuwbouw van het KNRM-boothuis op Texel De Cocksdorp. “En dat boothuis zal straks jouw naam dragen, Dirk”, zo eindigde Snoeks zijn toespraak. “Als blijk van waardering voor alles dat jij voor het fonds, maar ook voor de KNRM hebt betekend!” Het duurde vervolgens even voordat de geëmotioneerde Dragt in staat was iets te zeggen... 

Nadat een artist impression van het boothuis aan Dragt was overhandigd, maakte het gezelschap nog een rondvaart met de historische reddingboot Johanna Louisa. Al met al een kleinschalig ontvangst met zeer grote impact en met uitsluitend blijde gezichten. “Dit is win-win-win”, aldus Edward Zwitser, namens de KNRM contactpersoon voor het Dorus Rijkers Fonds. “Een terecht gevoel van waardering voor Dirk, een mooi en passend gebaar van het Dorus Rijkers Fonds en de KNRM is blij dat de naam van Dirk Dragt, aan wie wij zeer veel te danken hebben, op deze manier blijft voortleven binnen onze organisatie!”

De bouw van het boothuis is net gestart. De opening zal naar verwachting eerste helft 2019 plaatsvinden. 
 

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht