Skip to main content

Boothuis KNRM De Cocksdorp gaat Dirk Dragt heten

Datum: zaterdag 09 juni 2018 | Sectie: Nieuws

De ernstig zieke Dirk Dragt (82) was afgelopen vrijdag door de KNRM uitgenodigd om nog eens stil te staan bij Dragts bijzondere verdienste voor het Nederlandse reddingwezen in zijn rol als bestuurder van de Stichting Helden der Zee Fonds Dorus Rijkers (1974-2015). Gedurende zijn bestuurstijd droeg Dragt bij aan het financieel mogelijk maken van tientallen projecten van de Redding Maatschappij: reddingboten, boothuizen, schoolprojecten, opleidingen, werfbeurten, etcetera. Het moet om miljoenen gaan. “En als je geld weggeeft, heb je vrienden”, zei Dragt glimlachend aan het einde van een bijeenkomst die voor hem heel anders liep dan verwacht.

De voormalige notaris, die tot 2015 voorzitter was van het Dorus Rijkers Fonds, werd tijdens het samenzijn, waarbij als verrassing ook (oud-)leden van het stichtingsbestuur aanwezig waren, namelijk verrast door zijn opvolger Jelle Snoeks. Die vertelde Dragt dat het Dorus Rijkers Fonds momenteel substantieel bijdraagt aan de nieuwbouw van het KNRM-boothuis op Texel De Cocksdorp. “En dat boothuis zal straks jouw naam dragen, Dirk”, zo eindigde Snoeks zijn toespraak. “Als blijk van waardering voor alles dat jij voor het fonds, maar ook voor de KNRM hebt betekend!” Het duurde vervolgens even voordat de geëmotioneerde Dragt in staat was iets te zeggen...

Nadat een artist impression van het boothuis aan Dragt was overhandigd, maakte het gezelschap nog een rondvaart met de historische reddingboot Johanna Louisa. Al met al een kleinschalig ontvangst met zeer grote impact en met uitsluitend blijde gezichten. “Dit is win-win-win”, aldus Edward Zwitser, namens de KNRM contactpersoon voor het Dorus Rijkers Fonds. “Een terecht gevoel van waardering voor Dirk, een mooi en passend gebaar van het Dorus Rijkers Fonds en de KNRM is blij dat de naam van Dirk Dragt, aan wie wij zeer veel te danken hebben, op deze manier blijft voortleven binnen onze organisatie!”

De bouw van het boothuis is net gestart. De opening zal naar verwachting eerste helft 2019 plaatsvinden.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.