Skip to main content
Dertig reddingboten onderweg naar Amsterdam

Dertig reddingboten onderweg naar Amsterdam

Datum: donderdag 23 mei 2024 | Sectie: Nieuws

De 200-jarige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is op 23 mei met 30 reddingboten over het Noordzeekanaal vanaf IJmuiden onderweg naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Daar meren de reddingboten uit binnen- en buitenland aan voor de Reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

Reddingbootdag is de jaarlijkse open dag van de KNRM op alle 45 reddingstations. Bezoekers zijn dit jaar speciaal welkom bij het Scheepvaartmuseum om de grote reddingvloot te bezoeken. Onder de 30 reddingboten zijn enkele historische schepen, waarvan sommige meer dan 100 jaar oud.

Zusterorganisaties van de KNRM uit Zweden, Duitsland en Engeland hebben ook reddingboten afgevaardigd. Alle reddingboten zijn vrij te bezoeken via de steigers buiten het museum.

In het museum is bovendien de expositie Redders op zee te zien. Donateurs van de KNRM hebben 25 mei gratis toegang tot het Scheepvaartmuseum op vertoon van hun donateurspas.

Volg de reddingbotenvloot en het evenement via het instagramaccount van de KNRM.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.