Skip to main content

Arriva vergroot zichtbaarheid van de KNRM tijdens het 200 jarig jubileumjaar

Datum: woensdag 08 mei 2024 | Sectie: Nieuws

IJmuiden - Arriva steunt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ter gelegenheid van haar jubileumjaar door de zichtbaarheid van de organisatie te vergroten. Boodschappen van de KNRM zullen te zien zijn op de schermen van alle treinen en bussen van Arriva in Fryslân. Daarnaast worden in de zomermaanden bussen op Vlieland, Terschelling en Ameland voorzien van KNRM-bestickering. Deze initiatieven hebben tot doel om het belang van de KNRM en de inzet van haar 1.500 vrijwilligers voor Nederland te benadrukken.

Beide organisaties zijn bekend gezicht op de Waddeneilanden
Arriva heeft specifiek gekozen voor deze samenwerking omdat beide organisaties een belangrijke rol spelen bij het verblijf van de toeristen die jaarlijks naar de Waddeneilanden komen. Arriva brengt reizigers met haar bussen en treinen naar de veerbootterminals in Harlingen, Holwerd en Lauwersoog en rijdt ook de bussen op de eilanden zelf. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1824, is de KNRM al meer dan twee eeuwen actief op de Waddeneilanden, waar zij jaarlijks honderden reddingsacties uitvoert met haar reddingboten. Daarnaast leveren zij KNRM Lifeguards die toezicht houden op de stranden en hulp bieden wanneer dat nodig is.

Niet alleen de gezamenlijke zorg voor de toeristen bindt de organisaties “We zijn als Arriva trots op alle collega’s die in hun vrije tijd als vrijwilliger de maatschappij een beetje mooier maken. Ook op onze collega’s die dit bij de KNRM doen. Zo dragen we als vervoerder maar ook als individu ons steentje bij aan de samenleving” aldus regiodirecteur Milfred Hart van Arriva.

Jacob Tas, directeur van de KNRM: “Het vergroten van de zichtbaarheid is belangrijk voor de KNRM omdat wij een goed doel zijn met CBF keurmerk, zonder overheidssteun functioneren en gefinancierd worden door bijdragen van onze donateurs en uit nalatenschappen. Door meer mensen bekend te maken met het werk van de KNRM hopen we meer particuliere en zakelijke donateurs te kunnen werven. We zijn er heel trots op dat Arriva ons hierbij ondersteunt.”


Arriva
Arriva Nederland is onderdeel van Arriva Group. Arriva verzorgt personenvervoer en is actief in tien Europese landen. In Nederland telt Arriva zo’n 5.500 medewerkers. Je komt Arriva tegen in de provincies Drenthe, Fryslân, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer is Arriva  actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring. Arriva Touring verzorgt ook het vervoer op Schiphol Amsterdam Airport.


KNRM
In 2024 bestaat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 200 jaar, een jubileumjaar vol activiteiten, evenementen en campagnes voor vrijwilligers, donateurs en het algemeen publiek. Het jubileumjaar loopt van 11 november 2023 tot 11 november 2024.

Er is veel veranderd sinds 1824: van roeireddingboten naar hypermoderne schepen en van reddingvesten van kurk naar speciale overlevingspakken. Wat altijd hetzelfde is gebleven is dat KNRM'ers het werk geheel vrijwillig en kosteloos voor de hulpvrager doen. Dat is niet vanzelfsprekend, de KNRM opereert al sinds haar oprichting in 1824 bewust zonder overheidssteun en kan haar werk doen dankzij particuliere en zakelijke donateurs, giften en nalatenschappen. 

Op dit moment worden de 75 reddingboten bemand door 1.500 vrijwilligers en komt KNRM jaarlijks meer dan 2.000 keer in actie voor noodmeldingen waarbij circa 4.000 mensen worden geholpen of gered. Naast het vieren en gedenken zal het jubileumjaar worden gebruikt om meer bekendheid te geven aan het werk van de KNRM in al haar facetten. Van Search and Rescue (SAR) op 45 reddingstations, kusthulpverlening,  strandbewaking op de Friese Waddeneilanden door onze KNRM Lifeguards en de wereldwijde medische adviezen aan zeevarenden van onze Radio Medische Dienst. Als meer Nederlanders donateur worden of op andere manieren het reddingswerk steunen, kan de KNRM ook in de toekomst mensen en dieren in nood blijven helpen en redden.  

 
Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.